6 Ocak 2014 Pazartesi

Mavi Duyusal Havuz

Eveeet dairelerden sonra pek temalı bir hafta yapamadık.İçimizden geldiği gibi listede ne var ne yok karışık takıldık:)Aslında planlı programlı olmak çok daha güzel.Haftalık bir plan hazırlayıp uygulamak kolay olsa gerek,yapanlara çok imreniyorum.Ama bana göre pek değil sanırım.Yani plana bağlı kalamazsam kendimi kötü hissederim biliyorum:)Yazıya dökmesem de düşünüyorum aslında,gün gün değil de bu hafta şunları yapabiliriz diye.
Bu hafta da konumuzu renk olarak belirledim.
Kayra çoğu rengi tanısa da pekişsin ve görsel-duyusal olarak hissetsin,öğrensin dedim.
Oyuncaklarıyla oynarken,ya da nesneleri incelerken renklerini söylesek te farklı renkler üzerinde konuşuyoruz ve tabii ki daha küçük olması sebebiyle de karıştırıyor.
Böyle tek tek incelemek hem bize etkinliklerle vakit geçirme olanağı sağlayacak hem de tek bir renk üzerinde duracağımızdan kafası karışmayacak.
Ya da hepsi bir yana keyifli zaman geçirip oyuna dönüştürebileceğiz.Şimdilik ana hedef tabii ki eğlence:)
Rengimiz :MAVİ
Kayra'nın favori oyuncakları hep mavi renkte nedense,hatta küçük mavi bir topla uyuyor uzun zamandır:)Bu yüzden mavi renkle başlamak istedim.

Öncelikle bir duyusal havuz oluşturdum tabii ki.
Farklı mavi nesne ve oyuncakları mavi bir kabın içine koydum.
Duyusal havuzlar çocuğun dokunup hissetmesi ve incelemesi için önemli.Özellikle montessoride uygulanan bir çalışma.Ne kadar çok duyuya hitap edilirse öğrenmenin kalıcılığı artıyor.
Zaten çok sevdiğimiz mavi renkleri bir arada görmek güzeldi.Sonrasında ne nerede oyunuyla kabın içindeki nesneleri ve oyuncaklarını yerlerine götürmesini istedim.Oyun da girince işin içine pek eğlendik biz bugün:)

4 yorum: