12 Şubat 2014 Çarşamba

Sünnet Sonrası Bakım

Sünnetimizin üzerinden neredeyse iki hafta geçti.
Sünnet sonrası bakım yazısı için özellikle bekledim çünkü biraz deneyim kazanmak istedim.
Hem sömestr tatilimizi uzatıp hala memlekette olduğumuzdan ve internet sıkıntısı yaşadığımdan dolayı blogla ilgilenemiyorum:(Yazımız azıcık gecikti bile...
Gelelim oğluşun durumunaaa:)
Kayra hiç sünnet olmamış gibi günlük yaşamına devam etmekte,tıpkı ilk günkü gibi...:)
Evet operasyonun üzerinden 2 saat geçmeden taburcu edildik ve Kayra eve geldiğimizde de babası ve dedesiyle oyun oynamanın keyfini  çıkarmıştı:)
2 yaş öncesi sünneti her zaman gerekli ve sağlıklı buldum ben,hem fizyolojik hem psikolojik açıdan.Çünkü 2 yaş sonrası çocuklara göre bebekler,hele ki bezli bebekler çooook daha kolay atlatıyor.Bezli olduklarından dolayı korunmaya fazla ihtiyaç duymadan ve idrarla temas ettiğinden sanılandan çok daha çabuk iyileşiyor.
Tek dikkat edilmesi gereken ilaçları ve kremleri aksatmadan zamanında vermek.
Biz eve geldikten sonra altını alırken sargısı düşmüştü bile Kayra'nın,sargı çıkarma stresi yaşamadık çok şükür.İlk bezini açtığınızda endişelenmeyin,ziiiiraaa manzara pek fena.Özellikle ilk gün çok şiş ve kırmızı görünüyor ama 3 saatte bir sürülmesi gereken pomad ve antibiyotikli kremleri vardı.Zamanında sürüldüğü için ağrı ve sancı yapmadan önlemini almış oluyorsunuz.Bir de birkaç gün ateş düşürücü ve iltihaplanmasını önlemek adına antibiyotik şurup kullandık.İlk gece rahat uyuması için bir tane de fitil önermişti doktorumuz.Pek fitil yanlısı olmasam ve şimdiye kadar gerek görmesem de ilk akşam kullandık.İlk gece mışıl mışıl uyudu yavrucum.Ama ikinci gün iyi görünüyor keyfi de yerinde diye düşününce 2.gece koymadım ve  o akşam ağrıları oldu sanırım,uyku sorunu yaşadık ve gece de pansuman yapmak zorunda kaldık.Demek ki neymiş doktorlar dinlenmeliymiş,3.ve 4. gece de kullanıp rahat uyuduktan sonra bıraktık zaten.
Bir de birkaç gün sonra küçük bir yerde iltihaplanma oldu.Biz çok korktuk ama doktorumuz sakinleştirdi,genelde görülen ve rastlanan bir durummuş.Bir krem değişikliğiyle onu da aştık çok şükür.
Şimdi iyi durumda,dikişlerinin çoğu düştü.Sünnet mi oldun sen diye sorduklarında ''hayyıııyyy ooomadımm''diyor:)Farkında bile değil.Fiziksel olarak ta iyi maşallah,dediğim gibi bezli bebekler çabuk iyileşiyor.Ben en azından bir gün yatar diye düşünüyordum,halbuki normal her günden bir farkı yoktu pek.Tabii çiş yaparken acıyıp mızmızlanması ve kremleri sürerken biraz sorun çıkarmasının dışında pek sorun yaşamadık.Sanırım ben gözümde fazla büyütmüş,endişelenmişim.Çünkü sünnet yaptıran arkadaşlarım da sünnet sonrası hiç bir şey yokmuş gibi oynuyorlar rahat ol demişlerdi.
Yine uzun bir yazı oldu sanırım.Bloğu ve yazmayı özlemişim:)
Nitekim yaptırmak isteyen,aklında endişeleri bulunan bir kaç anneye de olsa bir yardımım dokunursa ne mutlu.
Mutlu,huzurlu ve en önemlisi sağlık dolu günler diliyorummm.
Sevgilerrr...

15 yorum:

  1. küçükken olmaları bence de en iyisi hem anlamıyorlar, hemde hemencik iyileşiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle İlknur'cum,geçti bitti çok şükür...

      Sil
  2. geçmiş olsun, bende aynı fikirdeyim 2 yaştan önce yaptırmak istiyorum, bir yaşımıza yeni girdik bizde, genel anestezi ilemi oldu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim geçti artık gerçekten:)1 yaş sonrası çocuklarda lokal anestezi ile yapmayı önermiyor ve yapmıyorlar doktorlar,en ufak bir hareket riskli olduğundan.Genel anestezi ile oldu ama şöyle söyleyim:tam sizin sandığınız bir anestezi olmuyor demişti doktorumuz:hareket etmesini engelleyecek,sersemletecek kadar bir doz uygulanıyormuş.Sedasyon deniliyor sanırım bu işleme,tam olarak uyumuyor,bilinç kaybı olmuyor yani.Tüm işlem yarım saat içinde bitti ve ayılma süreci yaşamadık desem yeridir,hemen uyandı ve eski haline döndü çok şükür.hiç endişelenmeyin

      Sil
  3. bende nerelerdesiniz diyordum çok geçmiş olsun sünnet mi oldu yakışıklı geçmiş olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok sağol Nihal'cim.Sünneti atlatır atlatmaz sömestr tatili için memlekete gittik ve aksam döndük.bir kaç haftadır yoktum ortalarda yani:)

      Sil
  4. Cok faydali oldu bu yazi, tesekkurler. Tam da sunnet arefesinde... :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah faydalı olduguna çok sevindim,sünnet yakında anlaşılan:) lütfen rahat olun ve panik yapmayın,bizdeki gerrginliği öyle iyi anlıyorlar ki.kaç aylık oğlunuz?

      Sil
  5. Çok endişeliyim.. haftaya sünneti var 11 aylık oğlumun. Yazınız ruhuma iyi geldi. Umarım bizde sizin gibi atlatırız.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. 2.5 yaşındaki oğlum sunnet olucak genel anestezi ve lokal anestezi ile bezli yaşayıp gorucez bakalım

    YanıtlaSil
  8. Bizde bu gün sünnet olduk oğlum bir buçuk yaşında lokal anestezi ile oldu biraz ağladı video açtık ona lolipop verdik ...gayet sakin çok şükür Allaha... Sünnet yaptırmak isteyenlere tavsiye bir an önce yaptırın korkulacak bir durum söz konusu bile değil! Dr. pansumanı yaptı sargı sarmadı onun yerine köpük bardak koydu ve gayet rahat... Oğlusum kıpır kıpır hiç durmuyor! Sağlıklı günler dileriz!

    YanıtlaSil
  9. Bezliyken yapışıyormu altı degişirken nasıl yontem aldınız yapışmaması için

    YanıtlaSil
  10. Bezliyken yapışıyormu altı degişirken nasıl yontem aldınız yapışmaması için

    YanıtlaSil
  11. Karton bardagin alt kismini kesip geciriyorsunuz sonra bezliyosunuz bez degmiyor

    YanıtlaSil