31 Ocak 2014 Cuma

Kayra'nın Sünnet Macerası

Benim için yorucu,arkadaş ve akrabalar için ahh gene mi dedirten pek uzun ama gülümseten bir hikayemiz var bizim:)
İleride hatırlamak,biraz gülümsemek adına paylaşmadan edemedim.
Aslında doğumdan sonra düştü bu düşünce aklıma.Ama eşim pek sıcak bakmıyordu o zaman.Bir kaç kez de iltihaplanma olunca minicik yavrumuzda,karar kıldık yaptırmaya.
14 aylıkken başladı aslında sünnet maceramız:)Evet biraz uzun hikaye sayılır;trajikomik.
Çünkü ilk randevuyu alıp sıra bize geldiği gün ateşlendiğinde 14 aylıktı Kayra'm.Hastalığın geçmesi gerek,birkaç hafta bekleyelim dedi doktor.Biz iyileşince bu sefer de ameliyathane tadilata girdi,giriş o giriş hala tadilatta:)
Tadilat işi canımızı sıkıp araya yaz tatili girince,tatil dönüşü halledelim dedik.Bu sefer doktoru bu alanda uzmanlaşmış farklı bir özel hastanede yaptırmaya karar verdik.Doktorla görüştük;iki gün sonra Kayra yine orta kulak iltihabı oldu.Eh o da nasıl lanet bir hastalık,antibiyotiksiz geçmez:(Yine ertelendi mi bizim sünnet:)Haydi bir ay sonra tekrar konuştuk,bir perşembe günüydü.Salı günü  için ameliyathane ayarlandı,cumartesi oğluş grip oldu:)
Evet evet şaka değil tamamen böyle gelişti herşey:)Artık bu işte bir iş var Allahım bu bir işaret mi vazgeçsek mi diye bile düşünmedim değil.Hani Kayra 5-6 yaşlarında olsa diyeceğim çocuk etkinleniyor da bunlar oluyor.
En son doktor dedi çocuk iyileşir iyileşmez hemen o akşam telefon et,ertesi gün yapacağız o derece olduk yani:)Nitekim oğulcuğun pazartesi günü kontrol görüşmesinin ardından hemen sarıldım telefona''Biz yarın geliyoruz''diye.Eh sömestr malum doktorda cuma yapabiliriz en erken çok yoğunuz deyince,bugüne kaldı bizim sünnet.İnanın dün akşam bile durup durup Kayra'nın ateşini ölçtüm yine hasta olursa diye:)Hastaneye gidene kadar da inanamadım nedense.Aaahh işte böyle a dostlar,varsa niyetiniz;beklemeyiniz:)

6 yorum:

  1. ins sorunsuz hallolur sunnetiniz. biz de cocuklardan biri 3 aylikken digeri 8aylikken yapmistik erken yaptirmak daha iyi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım geçti çok şükür,keşke çok daha küçükken yaptırsaydım diyenlerdenim ben de.

      Sil
  2. kolaylıkla atlatırsınız inşallah,sünnet bir geçiş çocuklarda gerçketen. Etka 16aylıktı sünnet olduğunda. biz de pipisin de ki kaşıntı için doktor kontrolüne gitmiştik,Etka sünnet olmuş bir halde eve döndük, hiç hazırlıksız,yanımız da kimse yok :) ama atlattık çok şükür,darısı size olsun ,sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)ne ani bir karar olmuş öyle:) biz de 14 aylıktan beri yaptırmaya çalışıyoruz işte,çok şükür dün oldu atlattık nihayet.çok sağol canım

      Sil
  3. Canım benim bazen hep böyle üst üste gelir...ama nihayet bitmiş...Geçmiş olsun...damatlığını da görmeyi nasip etsin Allah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet tatlım üst üste olması gerdi bizi biraz ama geçti çok şükür,teşekkür ederim çok.amin inş.

      Sil