Önce pırasalar itinayla yıkandı.
Hamur yoğurma aşamasına hala yumuşak şeylere dokunamama huyumuz devam ettiği için katılamadı.Yoğurma işinde pek hevesli olmayan oğluş yufka açma kısmında oturuverdi sofranın baş köşesine:)
Büyük bir özenle açıldı yufkalar.
Üst üste konulan yufkaların içine dökülen harcı bizzat kuzucuk karıştırdııı,katladı.
Fırınlanan böreğimizin ardından temizlik zamanı.
Pek yorulduk ama böreğimizi yiyince bütün yorgunluğumuz geçtiiii:)
oyyy maşallahhhh hem yoğurmuş hem açmış hem temizlemiş :)
YanıtlaSilbirde pırasa böreğinin tarifi olsaydı süper olurdu..benim kızlara yapardım:)
:)biraz uğraştıcı bir tarif ama iki kızla çok rahat üstesinden gelirsiniz Fatma hanım:)tarif şöyle:
YanıtlaSilUn,tuz ve su ile 10-12 beze oluşacak kadar hamur tutup bezeleri yuvarlıyorsunuz,sonra açıp tepsiye üst üste diziyorsunuz.üst üste koyarken sıvıyağ sürüyorsunuz her katına.en son yufkayı koyunca büyük bir yufka elde etmiş oluyorsunuz.o bütün yufkayı tepsiden azıcık taşacak şekilde büyütüp içine hazırladığımız harcı döküyorsunuz.harç için:pırasayı kavuruyorsunuz bir kaç kalık salça ekleyip sütünü ve koyulaştırması için bir kaç kaşık un ileve ediyorsunuz.muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp tepsiye dköyorsunuz ve dışta kalan kısmı içeri kıvırıyorsunuz.önceden ısıtılmış fırında 200 derece yaklaşık 40 dakika pişiriyor ve ailenizle afiyetle yiyorsunuz:)yapım aşamaları az cok yukarıdaki gibi,umarım açıklayıcı bir tarif olmuştur.Afiyet olsunnn:)