27 Kasım 2013 Çarşamba

Süt Reçelinden Sarelleye Dönüşüm

Sütün reçeli mi olurmuş yahu dedim ilk duyduğumda.Oluyormuş meğer;hem de çok güzel oluyormuş.İçine bir de çikolata koyuncaaa misss gibi sarelleye dönüşüyormuş.
Deniz ve Barış ın annesi sevgili Vildan paylaşmıştı bu tarifi.Çok ilgimi çekti.
Kayra yı mümkün olduğunca çikolata ve şekerden uzak tutmaya çalışıyorum da tatlı canavarı olan kendimi ne yapayım:)Oğluş için değil de kendim için yapmak istedim önce bu ev yapımı sarelleyi.
 Malzemeleri basit aslında
1litre süt
1bardak şeker
1silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı daha da basit:)
1litre süte bir bardak şeker koyup kaynatıyoruz,ben güzel koksun diye vanilya da ilave ettim.Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekliyoruz.İnanılmaz kabarıyor,derin bir tencere kullanarak önleminizi alınız.Ben bir kere taşırmış bulundum.45-50 dk kaynıyor bu karışım,sonuna doğru kıvamlaşıyor.Kıvamını alınca bir paket bitter çikolata ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca buzdolabında muhafaza ediyoruz.
Sonuç mu?Mükemmel.
Tabii benim için:)Gerçi tatlı seven herkes bayılır eminim.
Ha bir kaç nacizane tavsiye.
Bana şekeri fazla geldi,bir dahaki yapışımda yarım bardak şeker koymayı düşünüyorum.
Kayra'ya da ucundan veririm düşüncesiyle onun için bir de şeker koymak yerine keçiboynuzu tozuyla deneyeceğim,içine atılan çikolata yerine ne kullanabilirim düşüncesindeyim:)
Ama zaten arada kaçamaklar olduğu için marketten alınan çikolata yerine bundan vermek daha az vicdan azaplı olur gibi geliyor,ne dersiniz:)

4 yorum:

  1. benim karnımı ağrıtır kesin =) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. keçiboynuzu tozu ve kakao eklesek nasıl olur cocuklar için .Bu arada ellerine sağlık cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim berna hanım,keçiboynuzu ve kakao yada nesquik düşündüm ben de ama kıvamı nasıl olur bilemedim,neyse denemek lazım,deneyince yorum yazarım:)sevgiler

      Sil