18 Kasım 2013 Pazartesi

Duyusal Havuz:DAİRE

Kayra kaç haftadır baktığı her yerde daire görüp tekrarlayıncaaa anneye de artık dairelerle ilgili etkinlik hazırlamak düştü.Zaten bir nesneyle ilgilenirken rengini ve şeklini vurguluyoruz her seferinde,şekillerle birebir çalışmalar için daha vakit var diyordum kendimce ama oğlum hazırmış oysa ki:)

 Top düşkünlüğümüz sayesinde daireyi zaten öğrenen oğluşu pekiştirmek lazım diyerek bu haftamızı daire konseptli etkinliklere ayırdım.
E ilk önce bir duyusal havuz hazırladım tabii ki:
Sonra Kayra nın ilgili bakışları eşliğinde koydum önüne.Her bir nesneyi alıp inceledi tek tek,her eline alıdığını ''daiyeeeee''çığlıkları izledi:)
 
Evimizdeki daireleri keşfettik birlikte.Dokunduk,renklerini vurguladık,hatta Kayra büyük(kocaaaa) ve küçük olanları bile ayırdı.
 

6 yorum:

  1. Maşallah akıllı bıdığıma :)

    YanıtlaSil
  2. daiyeeeeeeeee :))) maşallahh kuzuya yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz canım:)umarım diğer geometrik şekillere de böyle hevesli yaklaşır:)

      Sil
  3. merhaba :)
    ilk kez mi yazıyorum acaba blogunuza ? :) :) Halbuki sürekli takipteyim.

    KIzım 19 aylık ve kayranın etkinliklerinden oldukça faydalanıyoruz. Daire şeklini ben yuvarlak diye öğretiyorum. umarım yanlış yapmıyorumdur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım ilk :) çok teşekkür ediyorum begenmenize çok sevindim,ayrıca bir faydamız olursa ne mutlu bize.
      Açıkçası daire mi yuvarlak mı konusunda çok donanımlı bir bilgiye sahip değilim,bir araştırmak gerek,ama bir sorun olmaz sonuçta ikisini de öğrenecek:)
      Ben sadece yerle ve yabancı kaynaklarda daireyi daha çok duyduğumdan öyle verdim,ama yuvarlak daha 3 boyutlu nesneler için kullanılıyor olabilir.
      Çok memnun oldum,Esra hanım kolaylıklar ve keyifli etkinlikler diliyorum.
      Sevgiler

      Sil