1 Kasım 2013 Cuma

Duyusal Geçit

''Montessori metodu çocukların yaratıcılık, problem çözme becerisi, muhakeme ve zaman yönetimi becerilerinin gelişmesine yardımcı olarak, onları sosyal ilişkilerin mevcut olduğu gerçek dünyaya hazırlamaktadır. Metot kapsamında temel amaç, çocukların genel yaşamsal beceri öğretiminin en sağlıklı şekilde verilmesi ve bu süreç içerisinde çocuklara güçlü bir kişilik ve öz denetim kazandırılmasıdır.

Maria Montessori, bilgi edinmenin ön koşulunun ancak duyuların sayesinde oluşacağından emindir ve zihinsel gelişmenin duyu algılamasına bağlı olduğunu düşünür.

Çocuk, somut materyallerle ve somut aktivitelerle en kolay şekilde öğrenir. Eller, özellikle geçerli olan duyular ve motorik için de önemlidir. Çünkü eller zekanın gelişmesinin temsilcisidir.''Psk.Yegan Sasık


Buradan yola çıkarak bir çok materyal geliştirilmiştir.
Duyusal havuzlar,duyusal torbalar da metodun içine dahil edilmiş.Biz de etkinliklerimiz arasında özellikle yer vermeye çalışıyoruz.
Yabancı bir blogta keşfettiğim bir etkinliğe bayılmıştım,bir benzerini de ben hazırladım.
Ancak bu sefer ellerimiz için değil ayaklarımız için bir duyusal geçit yaptım oğluşa.
Farklı dokularda olan banyo paspasının alt kısmını,büyük bir çöp poşetini,kalın bir keçeyi,silikon buz kalıbını,orta boy bir tepsimizi,aliminyum folyoyu ve bir karton parçasını kullandım.
                       Minik ayaklar iş başında:)
 
 
 
 

6 yorum:

  1. Çok güzel bayıldım ben de yapayım oğluşa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,ayaklarının altında farklı dokular değişik oluyor hele folyoya tepki müthiş:)Doruğun da seveceğine eminim

      Sil
  2. Çok güzel bir etkinlik nasıl atlamışım bunu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol Nihal'ciğim,ben de çok beğenmiştim,değişik bir deneyim oldu Kayra için

      Sil
  3. ne güzel bir duyusal geçiş olmuş

    YanıtlaSil