2 Şubat 2014 Pazar

Color Sorting:Pasta(Makarnaları Renklerine Göre Ayırma)

Bir kaç ay önce yapacak birşeyler ararken hiç te işim yokmuş gibi oturdum kelebek makarnaları boyadım bir etkinlikte kullanırız diye.Şimdi hepsini kolayca boyamanın püf noktasını öğrensem de o akşam beni epey oyalamıştı.Ama sonunda rengarenk makarnalar pek hoşuma gitmişti.Boyayınca bir kenara koymuş unutup gitmişim,şimdi Kayra yeni sünnet olmuşken ve onu oyalama çabalarına düşmüşken evde bir etkinlik rüzgarıdır gidiyor:)
Bugünkü etkinliğimiz de bu şirin makarnaları renklerine göre ayırıp gruplandırmaktı.
Kayra görünce pek sevdi,''keyebeeek''diye inceledi durdu renklerini söyleyip.
Sonra bir ara aldığımız ve nasıl olsa bir yerde lazım olur diyerek sakladığım browni kabına yerleştirdi oğluş;tabii renklerine dikkat ederek.
 
Yetmedi bir de masa üzerinde yaptı renk gruplandırmasını.
Sonra ben etkinliği bitirme hazırlıklarına başlamışken gözüme aylar öncesi yaptığım,Kayra'nın 16-17.ay dönemindeki favori oyuncağı ''Paat Şisesi'' takıldı.Makarnaların boyutu tam onun ağzına göreydi ve Kayra beklemediğim bir ilgi ve istekle attı birer birer makarnaları içine.

14 yorum:

  1. kuzum ya maşallah , ne kadar güzel oyalanmış makarnalarla:) renkleri de çok hoş olmuş bu arada ellerine sağlık Canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,açıkçası ben de bu kadar oyalanır diye beklemiyordum,günümü kurtardı:)

      Sil
  2. Cok güzel renkleri geecekten aferin Kayra beye eee anne boyle ugrasirsa oğlu hakkini verir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) valla uzun zamandır en ilgili etkinliğimiz oldu sağol canım

      Sil
  3. O minnak parmaklarını yesin teyzen :) Gamze Hanım bu arada kolay boyamanın sırrını öğrendim demişsin ama sırrı vermemişsin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha :) şimdiiii makarnaları kilitli poşete koyuuuuup gıda boyası veya herhangi bir boya ekleyip güzeeelce karıştırıyorsun şekeriim:)sonra da yağlı kağıt üzerine serip birkaç dakika fırında kurutuyorsun ;)henüz denemedim ama çok rastladım,denemeye değer:)

      Sil
  4. Makarnalarınız öyle gûzel görünüyor ki,kayra tadına bakmak istemedi mi :)
    Harika bir etkinlik olmuş hayatım,ellerine emegine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canımmm,bak sen söyleyince farkettim hiç tadına bakmadı cidden :)

      Sil
  5. Bu arada sünneti için geçmiş olsun öncelikle. Yaptığınız etkinlik işe yaramış ne güzel.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. pat şişesini kaçırmışım ama etkinlik süper olmuş. Bir süredir rahatsızdım ve ancak yayını yapıp yorumlara cevap yazıp kaçıyordum. Neler kaçırmışım böyle. Özlemişim Kayra yı.Makarnalar harika olmuş tıpkı harika anne gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol canım,ben de sömestr tatili sebebiyle giremiyorum bir süredir:(ama haftaya buralarda olacağımm,ben de seni ve bloğunu özledim:)

      Sil